CITES

L'èxit consisteix a obtenir allò que es desitja.
La felicitat, a gaudir d'allò que s'obté.

Ralph Waldo Emerson

diumenge, 6 de gener del 2008

LA VIOLÈNCIA: UN PUNT PROHIBIT EN EL JUDO

LA VIOLÈNCIA, UNA REALITAT A L’ORDRE DEL DIA


El passat dia 10 d’Octubre (dia internacional de la moratòria de la PENA DE MORT) mentre anava en cotxe i sentia les diferents notícies, vaig anar reflexionant i me’n vaig adonar d’un fet preocupant. Cada cop introduïm més costums d’altres cultures, algunes de molt antigues i que per tant ja formen part de la nostra, i altres de més recents. Alguns exemples poden ser el tabac, McDonalds, Halloween... i el més preocupant: la VIOLÈNCIA.

Estem vivint en un món ple de violència, i de forma gratuita! Si mirem la televisió, gairebé tot són pel.lícules violentes, si anem a un esdeveniment esportiu de grans masses, el més normal es sentir insults cap a l’adversari i/o l’àrbitre, i sort en tenim si no s’acaba a cops.

Ara resulta que un dels programes més vistos pels nens es l’SMACK DOWN, un programa de lluita lliure on tot està permés (fins i tot les trampes!!!). Un programa emès en horari infantil i que no és tan sols un programa de televisió, sinó que també existeix el col.leccionable de targetes de lluitadors/es, revista oficial, jocs per consola i PC, camisetes, pantalons, tovalloles i un llarg etc.

En definitiva, cada cop es consumeix més violencia, i el més greu de tot és QUE ENS AGRADA!.

Ja cal que entre tots hi posem solució (tothom hi hauria de posar el seu gra de sorra, amb la mesura que pugui), o podem acabar com a l’antic oest, a trets i agafant-nos la llei per la nostra propia mà.
Aquí us deixo algunes imatges del que alguns diuen un "esport d´espectacle"

Xavier López i Saladié
Professor de Club Judo Tivissa
Mail: xavijudo@mixmail.com

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Xavi: cert que ens agrada molt la violència, pero es divertida sempre i quan no estem embolicats en ella.
Mira, cada persona te els seus gustos, les seues manies...
A mi, personalment SmakDown! m'agrada molt i fan trampes... si
pero el que no es fan es mal.

NO EL FAN MAL.
ES TOT DE BROMA.
U TENEN PLANEJAT.
A, i gràcies per ficar fotos de Rey Misteryo fen lo 619.

No u avia dit soc German.

xavi ha dit...

Hola German, jo trobo molt trist que hem diguis "ens agrada molt la vilolència", tu ets alumne meu i saps perfectament que en penso.
Respecte a SmakDown, i trobo molt poc etic que les televisions emetin programes com aquest en horari infantil. Que volen promaoure? els cops i els insults? el fer trampes?...?
En quant "la violencia es divertida sempre i quan no estem embolicats en ella" segons això les guerres, "pelea callejera", i comportaments incivics... deuen ser fenomenals, com que no hi estem involucrats.
Un esport es regeix per:
Una normativa (tots els esports en tenen) i un codi ètic o codi moral.
Diguem on tenen aquests dos punts.
Jo et respecto però ho sento no ho comparteixo.

Ens veiem al tatami German, fins aviat.

Xavi

Anònim ha dit...

suposo que mes d una vegada t has trobat amb la situacio de que un alumne et faci espectacles d smack down no se si m entens pero de ben segur "mira se fer lo que fa rey mysterio"


paco

xavi ha dit...

No saps la rao que tens Paco.
A mi personalment no hem fa cap il.lusió que alumnes meus facin moviments d´aquests en lloc i encara menys en un tatami, ja que trobo molt perillosos certes luxacions o hiperextensions en genolls, columna vertebral...
Però com ja t´he dit, si que tinc algun alumne/a que ho fa tot i que intento explicar-los que no ho han de fer (sota el meu punt de vista).

JORDI ha dit...

Hola Xavi, sóc el Jordi de Margalef. M'agrada molt el judo i espero poder arribar a ser cinturó blanc-roig jeje.
Ens veiem aquest dissabte!